חתונה בהפרדה

השאלה: שלום לכבוד הרב,

אני בת21, ואני ובן זוגי מדברים על חתונה.
בן זוגי חזר בתשובה לפני כמה שנים, והוא דתי לכל דבר, המשפחה שלו תומכת בו ברוב הדברים, והוא גם משתדל לכבדם.
בקשר לחתונה עלה עניין ההפרדה שמאוד הטריד אותי, הוא הציע שרוב החתונה תהיה בהפרדה(רק בריקודים), אך שלקראת סוף האירוע(סביבות 11) יתחילו לרקוד גם מעורב. אני הדגשתי לפני הכל, שהצד של הבנות בטוח יישאר סגור, כיוון שרב חברותיי רוקדות בנפרד וגם אני. הוא טוען שזה נורא חשוב לו כיוון שלמשפחה שלו הנושא חדש, ונראה קצת לא הגיוני לא לרקוד יחד עם המשפחה באירוע. אך אני יודעת שברגע שיתחילו לרקוד מעורב(בצד של הגברים), עוד אנשים יקומו ולא רק משפחתו, וזה נורא מפריע לי משום שאני לא רוצה לפגוע בקדושת המאורע החשוב הזה.
בנוסף יש לציין שעוד לא דיברתי על כך עם הוריי, ואני בטוחה שזה ייצור ריב בפני עצמו כי אבי בטוח נורא התנגד לכך.
אני לא יודעת מה לעשות, בן זוגי מנסה בצורה יפה להראות לי את החשיבות של הריקודים המעורבים בסוף שבשביל שמשפחתו תרגיש חלק, לצד זה שהוא מבין את החשיבות בהפרדה. הוא מבטל באופן מוחלט את האפשרות להפרדה עד סוף הערב. מה עושים? האם יש פרצה בהלכה בנושא? האם יש לבטל על כך נישואים?

תודה מראש, אנאל.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 7:39:59 PM
ס"ד

שלום וברכת ד´

ריקודים מעורבים זה פרשה קשה ואין אפשרות להתיר, אולי אפשר להקל קצת במסגרת משפחתית מצומצמת מאד, קרובים דרגה ראשונה (אבא, אמא, אח אחות, בנים, בנות) אבל לא מה שנקרא ריקודים מעורבים. על כן נראה שהדרך היחידה העומדת לפניכם היא שתגמרו את החתונה בשעה 23.00, תעשו ברכת המזון ושבע ברכות, ולאחר מכן שלא כחלק מהחתונה יוכלו מי שירצה לרקוד, ואתם תשתדלו לא להיות באותו הזמן אלא בצילומים וכדו´.

מזל טוב