זוגיות ללא נישואין

השאלה: שלום לרבנים מספר שאלות לי.

אני בקשר זוגי מזה כשלוש שנים וחי עם בת זוגי זה כשנתיים - איננו נשואים - למרות זאת אנו מקפידים על טבילה.

כעת היא בהריון ובע"ה נתחתן בקרוב
שאלותי הן:
1.מה מעמדה של זוגתי כל זמן שאיננו נשואים והאם יש לכך השפעה על תוקף קידושין?

2.בת זוגי באה מבית חילוני וכבר "הייתה" עם גברים אחרים בעבר, גם בקשר רציני.
עם זאת כבר כשלוש שנים שאנו זוג ו´ידועים בציבור´ - חשבונות בנק משותפים וכו´
האם יש אפשרות שהילד שיוולד יהיה ממזר עקב הקשרים הקודמים (שאמנם לא התמסדו לכדי קידושין כהלכה)?
3.האם לקשרים קודמים אלה יש השפעה על הקידושין?

בברכה
יאיר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 10:52:41 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. מכיוון שאתם כבר שלוש שנים ביחד, ונראה שאתם צריכים להתחתן בהקדם, ומעמדה ככל אשה שכבר בעולה, ואין לה מעמד שונה, אלא א"כ חלילה תפרדו, אבל אין על כך דיון, אלא שאתם הולכים למסד את הקשר, ועל כן אין כל משמעות למעמד שלה, אלא שהיא כאשה פנויה.
2. אם לא היו קשרים של זוג גמור, אלא כמקובל אצל חילונים, עיתים אצל זה או אצל זה, לפי תקופות, לא נראה שיש לחוש, אלא היא כפנויה. ובודאי אין להחשיבה כאשת איש גמורה שבנה חלילה ממזר.

בברכת שנה טובה