זוגיות

השאלה: כבוד הרב שלום,
אני בחורה בת 20 כמעט והייתי בקשר עם בחור בן 30 הבחור לא הסכים לשמור נגיעה ומתוך כך נבע חוסר כבוד אליי, איזה רב אמר לנו פעם שאנחנו מתאימים ואני סיימתי את הקשר כשאמרתי לו שאני לא מעוניינת בקשר פתאם הוא רוצה לשמור נגיעה ומתחנן שאני לא אפרד ממנו, במהלך הקשר הוא הרבה היה עוקץ אותי בכל מיני דברים שתמיד הוא צודק בהם ואני זאת שלא בסדר ועכשיו, הוא עדיין רוצה לחזור זה נורא מבלבל אותי כי אני לא יודעת אם עכשיו הוא באמת רוצה לשמור או שזאת עוד מלכודת שהוא טומן לי להחזיר אותי אליו ובסוף הוא יחזור להתנהג ככה, השאלה שלי כבוד הרב אם אכן הוא רוצה באמת להתחזק או שזה סתם למרוח זמן כל מי שסביבי אומר לי הוא לא בשבילך והמצב פה נורא מורכב וקשה אודה לך אם תוכל לתת לי תשובה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 7:23:54 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לפי מה שאת מתארת במכתך אין מקום להפגש איתו, אדם של מכבד את זולתו אין לקשור איתו קשר כלל, ובודאי לא קשר של זוגיות. יהי כבוד חברך חביב עליך כשלך, ההמשך הוא "ואל תהיה נוח לכעוס", משמע שמי שאין כבוד חברו חביב עליו הוא גם מהיר כעס. על כן אל לך לחוש כלל בנושא אלא חפשי את זווגך האמיתי, שיתאים למעלתך ודרגתך.

כתיבה וחתימה טובה