הפלה

השאלה: עשיתי הפלה שעוד היה רק שק ללא דופק כי בעלי דחק בי. אני כל כך מיצטערת על כך ושמעתי שהנשמה תירדוף אותי כול הזמן...האם זה נכון??? האם יש לזה כפרה??האם צריך תיקון?? מה עושים?? יש כפרה בשמיים??? תענו לי ליפני  יום כיפור בבקשה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 10:47:49 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הפלה היא דבר שאינו ראוי, אולם קודם שהיה ריקום (ארבעים יום) זה נחשב להיות מים בלבד, וממילא אין כאן מושגים חמורים כפי שהעלת במכתבך. על כן היסוד הוא להגיע לשלמות המשפחה בשמחה, וראי חיים עם האיש אשר בחרת.

בברכת כתיבה וחתימה טובה