הנהגה

השאלה: שלום, רציתי לשאול על מי מוטלת האחריות/ החובה ללמוד פרשת השבוע? ומה במקרה שאישה רוצה לדעת על פרשת השבוע? האם הבעל יכול ללמדה או עליה ללמוד בעצמה?
תודה
אורית

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 3:26:16 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לאשה אין חובה ללמוד, אבל אם היא רוצה ברוכה תהיה, כיוון שלימוד פרשת השבוע הוא מיסודי הדת, והתורה היא מורשה (בלשון נקבה). על כן את יכולה ללמוד לעיין בדברי הפרשה ובפרשנים. אם אפשר שהבעל ילמד עדיף, כיוון שאז לומדים יחד בצורה מתאימה. אבל אם איננו יכול ללמוד עם האשה היא יכולה ללמוד לבדה.

בהצלחה