האם לבעל מותר להיות לצד אשתו לאורך כל זמן הלידה?

השאלה:

שלום לכבוד הרב
אנו זוג שנמצא בעז"ה בשלבי הריון ראשון מתקדמים.
רצינו לדעת, האם לבעל מותר להיות לצד אשתו לאורך כל זמן הלידה? עד איזה שלב הם מותרים בנגיעה? האם מותר לבעל לחתוך את חבל הטבור?
בברכה
ותודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 7:27:34 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הבעל יכול להיות בחדר כל זמן שהאשה מכוסה בצניעות, אסור לראות מקום התורף. ועל כן כשמתחיל השלב האחרון של הלידה יש להשתדל לא להיות בחדר הלידה. בכל מקרה אסור לאיש לגעת באשתו כבר מהשלב של ירידת מים או פתיחת שתי אצבעות. חיתוך חבל הטבור איני יודע היכן הוא נעשה, ועל כן אינני יכול לענות. בכל אופן פעולה זו נעשתה מאז בריאת העולם על ידי המילדת, ועל כן נראה לי שלא ראוי לקחת ממנה את התפקיד הזה, ונראה של שפעולות חיתוך כדאי שאדם מיומן ורגיל יעשה, ולא להתנסות על הבנים ילדים שלנו.
שהכל יעבור בשלום ובשמחה.