דימום

השאלה: שלום וברכה,
לפני שבועיים התחלתי לקחת גלולות מיקרולט והיום, יומיים אחרי הטבילה, נראה לי שראיתי כתם. הוא היה ללא הרגשה ועל תחתון כהה. מה עליי לעשות עכשיו? האם בעלי ואני אסורים(בכל סוג של מגע) עד שרב יורה לנו מה לעשות? האם עליי לעשות בדיקה עם עד או שזה רק יאסור אותי גם אם המראה טהור..? אני צריכה לספור עכשיו שוב 5 + 7? אנחנו נשואים טריים כך שלא ממש בקיאים במקרים אלו..
תודה רבה על המענה! וישר כח

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 4:01:23 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כתם במצב כזה לא מטמא, בייחוד שהיה על תחתון כהה, התרופה שאת מדברת עליה יש סברא שהכתם הגיע ממנה, ולכן אין צורך לעשות בדיקה פנימית. באופן עקרוני תרופה זו לא מביאה לדימום, היא פועלת רק על המעי והיא חיצונית, יתכן שהיא משאירה סימנים ומזה הכתם. בכל אופן כל זמן שאין התגברות של הסימנים וכדו´, אפשר להמשיך לחיות יחד.