געגועים עזים בנישואין לבחורה שהכרתי ברווקות

השאלה: שאלתי כבר מלפני זמן רב ולא ראיתי תשובה אז אני ישאל שוב
בתקווה שהפעם יענו לי
שאלה שהתחבטתי המון אם לשאול אך החלטתי לאמר
אני נשוי כבר חצי שנה לבחורה שאני אוהב אך אלו נישואין שמרגישים לי כיום נישואין לבחורה שאין לי אליה את ההתאהבות האמיתית והרגש העז שצריך להיות
הסיבה לכך טמונה בעבר שלי
בילדותי (גיל 18 עד גיל 24) הכרתי בחורה שהייתה בחורת חלומותי והייתה האחת לצערי עקב התערבות של המשפחה ששברה לי ולה את הלב נאלצתי להשלים עם העובדה ולאור סכסוך שהתפתח וגרם למרחק של שתינו נפרדנו וניסיתי בעצת הורי להקים קשר חדש
היה לי ברור לי שאני לא מאוהב באשה שהתחתנתי איתה אך התחתנתי כדי להקים משפחה וחשבתי בזמנו שזה הדבר הנכון
אני אציין שהאשה שאני נשוי לה כיום היא אשה טובת לב שמעולם לא עשתה לי רע ועושה הכל עבור הקשר ביננו אך למרות הכל לצערי אני מרגיש שלמרות ההיגיון הפנימי שאומר לי שאני צריך להמשיך בנישואין הלב שלי מתגעגע קשות לבחורה שהכרתי
לפני כחודשיים לאחר התכתבות שהפתחתה בטעות נפגשנו כדי "לסגור את הפרטים שלא סגרנו כשנפרדנו" אך מהר מאוד הבנתי שזה היה טעות
הניסיון הזה החזיר לי באופן קשה את כל הרגש שכל כך ברחתי ממנו וכיום אין דבר שאני רוצה בעולם יותר מלחזור אל אותה בחורה
אני נקרע המון בין הרגש לשכל ומנסה למצא את הדרך הנכונה אך ללא הצלחה
חשוב לי לציין קצת רקע על הבחורה שיעזור להבין את מה שקורה
מדובר בבחורה יתומה עם המון רגש בחורה עדינה באופן הזוי שהמשפחה הגנה עליה באופן ,חיבוק דב" כמי שמכיר אותה טוב היה ברור לי שהיא לא תוכל לעמוד בפני בעיה של משפחה שתצא נגדה היא רכה מידי ושברירית מידי למלחמות ובגלל זה הכל הלך בקושי
בפעם האחרונה שדיברנו שוחחתי גם עם אחותה והבנתי את המשבר שנוצר בעקבות הנישואין שלי ואת העובדה שהמשפחה כיום תתמוך בחזרה שלי אליה
אני אולי נשמע מגזים בתיאורים אך זה ממש כך אני נקרע בין שתי בנות טובות שהאחת עושה הכל כדי לגרום לי להיות מאושר למרות שאין לי רגש של אהבה אמיתית אליה והשנייה גם בחורה טובה מאוד שאני אוהב באופן שלא ניתן לתאר וכל מה שמפריד ביני לבינה הוא טעות שעשיתי בלי דרך חזרה
ופה נשאלת השאלה
האם אני צריך להיות ברור ולחתוך את הנישואין לטובת האהבה או שאני צריך להמשיך ולהיגרר ככה ולחטוא לאשה שאני חי איתה שהרי גם בגידה רגשית כמוה כבגידה לכל דבר (ופה המקום לציין שלא היה אף מגע ביני לבין הבחורה בעת הפגישה)
מישהו יעץ לי לתת לעצמי לסיים את שנת הנישואין הראשונה שלי ואני מאוד מנסה להקשיב אך אני מרגיש שאני לא יכול לסבול אף רגע
אני משקר את עצמי משקר את אלוהי ומשקר אישה שאני חי איתה
השכל אומר לי תישאר ותן לזה צ´אנס (שלא ברור האם קיים) והלב אומר תחתוך ותחזור למקום שהלב שלך אומר ומורה
אני מבולבל ממה לעשות ונקרע בין ההיגיון לאהבה
מצפה לתשובה דחופה ככל שניתן
שלומי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 7:18:17 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין כאן שאלות דחופות, ואין אפשרות לתת תשובה מהירה, אלו שאלות קשות, כדאי לגשת ליועץ נישואין (ירא שמים- בדווקא, יש גם גברים וגם נשים), וכדאי שיכיר את בת הזוג שלך, ואז ביחד לחשוב מה עושים וכיצד. אין כאן שאלה הלכתית בלבד אלא גם רוחנית וכידוע באינטרנט אין אלא דברים יבשים ולא ממצים לעומק. רק הכרות אישית של יועץ או רב מתמחה בנושא יכול לתת לך את התשובות הנכונות. בכל אופן בינתיים אין כאן בגידה, שהרי אתה רוצה בה, ועליך כל זמן שלא החלטת אחרת לחזק את הקשר שבינכם, שהוא כדת משה וישראל. אם ההחלטה תהא שונה צריך דיון בפני עצמו.

חג שמח