גירושיים אזרחיים - גט לחומרא

השאלה: שלום כבוד הרב,

אני חיה בחו"ל עם יהודי בעבר התחתנתי אזרחית ב2005 והתגרשתי אזרחית ב2007 . ורשמתי את זה במשרד הפנים.
לפניי חתונתי השנייה עם אירופאי יהודי נאמר לי שרצויי לעשות "גט לחומרא". לפיכך שבוע לפניי הנישואים השניים קיבלתי את ה"גט לחומרא"

במרשם האוכלסין רשום שהייתי נשואה נ2005 עד 2007 (לפי הנישואין האזרחי). וה"גט לחומרא" הוא מ2010. ושבוע לאחר מכן התחתנתי שנית.
האם העובדה שבמשרד הפנים רשום שהתגרשתי ב2007 אך הגט לחומרא מ2010 יהווה בעיה עבורי בעתיד ?
האם העובדה שהתחתנתי שבוע אחרי הגט לחומרא יהווה בעיה ?

תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 7:42:21 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יכולות לצוץ בעיות אם התעברת מיד לאחר החתונה השנייה (תוך 90 יום) ואז יתכן ספק אם העובר מהנישואין השניים או מהראשון, אולם אם לא התעברת אלא תלדי מאוחר יותר לא יווצרו באופן עקרוני בעיות, אבל אם חלילה הנושא יעלה באיזה צורה תצטרכי להוכיח את הדברים ותדרשי למסמכים.