בעייה בנישואין

השאלה: שלום רב,

אני נשואה מזה 5 שנים, היחסים ביני לבין בעלי מאז שנולדה לנו בתנו הבכורה והאהובה לפני 4 שנים ידעו הרבה ירידות ועליות, וחשוב לציין כי העליות לא נגרמו כתוצאה מעבודה קשה של שנינו או מהבנה של מה צריך לעשות כדי שזה לא יקרה שוב אלא פשוט מתוך הבנה שאין ברירה וחייבים להמשיך לחיות יחד בשביל הילדים. כרגע אנו בעיצומו של משבר רציני ביחסינו שנבע בין היתר מרצונו של בעלי להתגרש ולאחר זמן מה חזר בו בזמן הזה (בין ההודעה של בעלי על רצונו להתגרש ועד לרגע שחזר בו מכך) אני הבנתי שאולי זה הצעד הטוב ביותר לעשות ועוד הבנתי שאני כבר לא ממש אוהבת אותו ולא כ"כ מסוגלת לסלוח על הקלות שבה אמר את הדברים ולא ברור לי אם יחסינו יוכלו לשוב ולהיות טובים יותר וזה בעיקר לאור העובדה שבעלי פשוט לא מנסה לפייס אותי ולא בין מדוע וממה כ"כ נפגעתי מה לעשות???

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 10:12:08 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון שהשאלה סבוכה וארוכת שנים, נראה שעליכם לפנות לרב או מומחה רציני בתחום הזוגיות, ואתם חייבים ללכת אליו להתייעץ כדי שישמע את הדברים,יוכל לעמוד על הנקודה המרכזית שבמשבר שבינכם, ויוכל להציע הצעות רציניות לפתרון, כל עצה של מי שלא מכיר את שורש הבעיה היא עצה חלקית ולא פותרת את הנושא מיסודו, כך שאינני רואה כל אפשרות אלא ללכת להתייעצות עם מומחים בנושא הזוגיות, מה טוב אם מוצאים דמות רבנית אולם אם לא אפשר לפנות למומחה ישר ואמין לקבלת עצה טובה.