בעיות בנישואין מול ההורים...

השאלה: שלום רב!
לאורך תקופה ארוכה בין בעלי לביני יש המון עימותים ומריבות כשהרבה מהם נגרמים או מבוססים על קשר בעייתי עם ההורים שלו.
לפני כשנה נולד לנו ב"ה בן מקסים. לפני הלידה שלו ובתקופה שמיד לאחר הלידה הקשר היה טוב אך מאז הוא התדרדר (בעיקר לאור קרירות היחסים בין אשתו הטריה של גיסי לביני) חמותי שקשורה מאוד לגיסי כנראה חושבת שאני אשמה בניתוק הזה שבינינו (בין הגיסות) או שבשל האהבה המיוחדת שלה לגיסי היא פשוט מעדיפה אותם על פנינו, מה שלא יהיה היחס שלה אלי השתנה.
חמי שמאוד קשור אלינו (לבעלי, אלי ולבן שלנו) לא שינה את יחסו ואולי אף מרגיש קרוב אלי יותר משום שילדתי את נכדו הבכור... אך חמותי לאחרונה (כמעט שנה) מזלזלת בי וכשאני מחליטה משהו לגבי הבן שלנו היא מזלזלת בדברי ואינה מייחסת להם חשיבות. הבעיה שלי היא עם בעלי.
בעלי הולך איתה וכשאנחנו אצלם הוא מקשיב לה ולא מעיר לה. בשבת היינו אצלם ואני ביקשתי ממנו להשגיח על הבן שלנו כשהוא שיחק עם מגירות המטבח ואני עזרתי לחמותי והיא שמעה את זה ואמרה לו לעזוב אותו כי זה בסדר. אחרי כמה דקות הבן שלנו צרח כי הוא אכן סגר על עצמו את אחת המגירות (מה שאני אמרתי שהיא יקרה והיא אמרה שלא) אח"כ בארוחה הלכתי להשכיב אותו לישון והיא פינתה לי את הצלחת ולא אכלתי ארוחת שבת ובעלי ישב עם כולם ואכל. הוא יודע שאני נפגעת מאמא שלו אבל במקום להראות לה את זה הוא ולהיות לצידי הוא תמיד מגונן עליה ומצדיק אותה. מה לעשות???
נ.ב- אנחנו הולכים להורים שלו לעיתים תכופות ובקשה שלי מבעלי להפחית את הביקורים בעקבות יחסה של אמו כלפי החזיק מעמד תקופה מאוד קצרה...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 11:52:57 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השאלה היא מסובכת מאד, ויש בה צדדים של האיש, וההורים שלו, ועל כן המורכבות היא מקשה על תשובה דרך אי. מייל. העצה היעוצה לכם היא לפנות לרב או חכם או כל אדם שעוסק בענייני משפחה בישראל. והוא יוכל להקשיב לכם ולעבוד אתכם צמוד לאורך זמן, ואז אי"ה הבעיה תבוא על פתרונה הטוב. (אפשר לפנות לבנין שלם בירושלים).
בינתיים כדאי לקחת הרבה אויר נקי ולהשתדל להחליק את הדברים. בייחוד מה שהערת לגבי אישך, את צריכה להבין גם את מצבו והקשיים שלו ביחס המסובך הזה, ועל כן כל פעולה צריכה להיות בשיקול דעת והרבה מתינות, ובייחוד עם הרבה שמחת חיים.