אנא עזרתכם דחוף !!

השאלה: כבוד הרבנים שלום רב !
אני וחברתי עתידים להינשא בעוד זמן קצר,
אני נמצא בתהליך של בירור יהדות מכיוון שנדרשתי להוכיח שאמי וסבתי התחתנו כדת משה וישראל (אין כתובה והסיכוי להוכיחזאת קלוש עד בלתי אפשרי)
בנוסף לכך גילינו לפני יומיים שחברתי בהריון(!!!)
אנחנו בלחץ ,גם ככה כרגע לא נותנים לנו להתחתן ברבנות ועכשיו הגיע גם ההריון
מה עושים עכשיו????

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 7:59:48 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. מזל טוב
ב. לקחת הרבה אויר.
ג. לא ברור מהמכתב האם יש ספק ביהדות ההורים.
ד. אפשר להוכיח יהדות של הורים בדרכים שונות, (עדויות של בני משפחה, קרובים וידידים, מצבות וכדו), כך שיש עוד פתרונות מלבד כתובה.
ה. מכיוון שהשאלה מורכבת כדאי לפנות אל רב קרוב אליכם, להתייעץ איתו בנושא, כיוון שיש צורך לדעת עוד פרטים עליכם, (דבר שאי אפשר לעשות במכתבים), ולפעול בדרך מסודרת והלכתית.

בהצלחה