אמצעי מניעה

השאלה: שלום רב ותודה לקב"ה על האתר הנהדר הזה

אני ואשתי נשואים באושר ברוך השם 4 חודשים. אנחנו גדלנו בעולם החילוני ועדיין נמצאים בסביבה הזו, כשכבר מס´ שנים אנחנו מתחזקים, כל אחד התחיל בנפרד לפני שהכרנו, וכמובן לפני ואחרי החתונה אנחנו מתחזקים, ברוך השם שומרים נידה טהרה שבת...

לאחר חודשיים של נישואים גילינו שאנחנו בהריון. לצערנו כעבור 7 שבועות גילינו ששק ההריון ריק, ושההריון לא התפתח... כתוצאה מכך לאשתי לא היו ברירות והיא הייתה צריכה לעבור גרידה.

המסע לגרידה היה קשה ביותר, אשתי חוששת מרופאים עוד מגיל קטן, ובטח שגרידה לא היה בא בחשבון... אחרי מסע נפשי לא קצר של שכנועים והבנה, היא בסוף ניגשה ועשתה זאת מפוחדת ביותר.

אני יודע שיש הרבה סיפורים כאלה, אבל הסיפור הזה יוצא דופן שכן החשש שלה היה באמת יוצא דופן מכל אחד אי פעם....אני לא ארחיב בנושא כי זו לא הנקודה המרכזית, אלא נקודה מתוך תמונה שלימה לקראת השאלה שאני רוצה לשאול.

אנחנו זוג צעיר, עדיין חיים בסביבה חילונית, מנסים לתמרן ולהתחזק בין כל העליות והירידות. ברוך השם שזכינו שכשאני לא בעליה, אשתי מושכת אותי למעלה, ולהפך, כשאני למעלה אני מושך אותה איתי.

זו הייתה תקופה של ניסיון לא קל שעדיין לא הסתיימה.

אנחנו עוד מעט כבר 3 שבועות ללא נגיעה עקב הדימומים, כשלפנינו עוד וסת בשבוע שבועיים הקרובים, מה שיצטבר ללמעלה מחודש של נידה.

אהבתנו חזקה מאוד, ועכשיו אנחנו ניצבים בפני הניסיון - החלטנו כרגע גם מבחינה פיזית וגם נפשית להמתין לפני ההריון הבא, לקחת כמה חודשים שאנחנו לא מנסים הריון, או אפילו שנה. אנחנו עדיין חיים אצל ההורים, ואנחנו באמת רוצים להירגע לאחר ה"חוויה" שעברנו עם בתי החולים והבכי והקושי....

1) אשתי חוששת מרופאים, ובטח שלפני ילד ראשון לא נרצה בהתקנים או בכל אמצעי מניעה פנימי, אשתי כבר אמרה שהיא לא מוכנה לזה, ואני מבין אותה ואף מסכים איתה... בטח שעכשיו היא לא תוכל לעבור את כל ההתקנות האלה אפילו הקלות ביותר.

2) אשתי חודשים לפני החתונה הייתה צריכה להשתמש בגלולות להסדרת מחזור, שבין לבין משום מה נתנו לה בזמנו גלולות למניעת הריון על מנת שיסדר לה את המחזור, הבעיה שזה גרם לה לתחושות קשות מאוד בגלל ההורמונים עד כדי כך שהיא הרגישה רע מאוד והייתה צריכה לעבור סדרת בדיוק בין היתר CT....

והיא חוששת מאוד מגלולות ובצדק. אני יודע שיש נשים שיאמרו שזה לא נורא ושמתרגלים, אבל יש נשים שלא. ואנחנו מכירים באופן אישי גם את המקרה שלנו ומקרים נוספים, כך שגם גלולות די יורד מהפרק.

3) בהמשך לסעיף 2 - זה אומר שכל אמצעי המניעה ההורמונליים יורדים מהפרק בגלל כל התחושות הללו.

כך או כך יש לה סדרת בדיקות לקרישיות דם וכו´ שהיא צריכה לעבור, ייתכן ובכל אופן לא תוכל להשתמש בגלולות.

השאלה שלי - אז מה עושים? הרי קונדום לא בא בחשבון, והתנזרות על אחת כמה וכמה לא, וכך עם כל זה גם כל השיטות הטבעיות שחלקן אסורות וחלקן מקצרות את הימים שבהם אפשר לבצע את המצווה.

אנחנו במצב לא פשוט, ואנחנו מחפשים פתרונות... אני בטח לא לוחץ עליה ומבין אותה שגלולות לא בא בחשבון, כי ראיתי בזמנו מה זה עשה לה. את הגרידה היא עברה רק אחרי שהבינה שזה סכנת זיהום/חיים אם היא לא תעשה, והיא עשתה ברעדה ובפחד.

כתבתי כאן המון אני מקווה שזה ברור, אנחנו לא יודעים איך להמנע.

אני מאמין שהכל לטובה ואת הכל מסובב הקב"ה, וכואב לי מאוד שכך זה נראה ואכן זה כך שכל הפתרונות נופלים על אשתי, אם זה הגרידה שהיא הייתה צריכה לעבור, כל הקושי הנפשי והפיזי הזה, ואם זה עכשיו כל עניין ההימנעות. אין משהו לגבר? :(

* אין באמור לגרום לנשים אחרות להמנע מגלולות, על כל אחת יש השפעה שונה, לאשתי זה לא מתאים.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 12:40:07 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יישר כח על כל המאמץ, והעמידה בנסיונות, הקב"ה מנסה קנקנים שהוא יודע שהם יכולים לעמוד בנסיון.
אני לא נכנס לעצם ההחלטה לדחות, דבר שאין לפסוק עליו בלא הכרת הזוג, ועל כן אני מתייחס כאילו התירו לכם לעשות מניעה.
יש אמצעיים שהם פחות בטוחים אבל אפשר לצרך לכך גם את שיטת הימים, דהיינו יש ספוגיות שונות שאפשר ליתן ואז לחיות חיים נורמליים. כדאי להתייעץ גם עם רב וגם עם רופא מומחה.
כמו כן אם יש לכם בעיות מסובכות יותר, כדאי לפנות למכון פוע"ה בירושלים (אפשר גם טלפונית) שמטפל בנושאים מסובכים בענייני טהרה. (אינני יודע אם המקרה שלכם נחשב להיות מסובך, דהיינו לגביכם מאד קשה, אבל זו מציאות די רגילה, ואחוזי המשפחות שתופעת הריון ריק נמצא אצלהם הוא מאד גבוה). על כן כדאי לעמוד בקשר עם רב שמכיר אתכם שהוא ידריך אתכם אישית, אבל יש פתרונות למצבים מסובכים.

חזקו ואמצו