אישות

השאלה: לרב שלום,

בבקשה לא לפרסם באתר.

1.מאיזה רגע בחיי אישות צריך שהאור יהיה כבוי?
2. האם לאישה מותר להיסתכל על אותו מקום של הבעל?

תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 10:21:26 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מבחינה הלכתית האור צריך להיות כבוי בזמן הביאה, אולם אין איסור הלכתי קודם לכן, בכל מקום באותו מקום אין לראות.
לאשה אין איסור הלכתי להסתכל,
אולם שתי השאלות הללו עדיין זקוקות לליבון רוחני האם הדבר טוב, שהרי הנימוק שלא להסתכל באותו המקום אמנם נאמר לגבי איש באשה, אולם הנימוק הוא שכל המתבייש לא חוטא, וכאן יש פגיעה במידת הבושה, ולעניין מידת הבושה אין הבדל בין איש לאשה, אמנם לעניין העונש שחז"ל אמרו שכל המסתכל יש לו בנים סומים, זה שייך רק באיש, אולם נימוק הבושה שייך בשניהם, על כן נראה שהלכתית אין מקור לאיסור אבל זה לא ראוי ממדת הבושה. גם לעניין האור יש מושג של בעל נפש, אולם אלו גדרים שאינם הלכתיים אלא מדות חסידות ותלוי בנתונים של האיש והאשה.