אילחוש בברית

השאלה: שלום כבוד הרב,
אני בחודש התשיעי, כשאני ובעלי דיברנו על הברית פתאום התגלו חילוקי הדעות.
אני מעדיפה ברית עם מוהל והוא עם זריקת אילחוש או משו כזה.
אני ממש לא רוצה כי זה דרך הטבע וגם ההורים שלי אומרים לו איפה האמונה שלך בבורא עולם.
האם להתווכח על זה? האם זה באמת מסוכן?
תודה,
מיכל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 3:42:55 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מליוני יהודים נמולו ללא זריקות וכדו´, ועל כן אין כאן שום חשש סכנה. יש אמנם לתינוק איזה צער, אבל ברור שהדרך הרגילה היא הראויה. כל זריקה היא חמורה ומסוכנת יותר מכל מהלך הברית, כמו כן נשארים חומרי הרדמה בגוף התינוק שאין אנו יודעים כיצד הם משפיעים, ובמה הם מזיקים.
אפשר אבל לעשות פעולה שיש בה מעט טשטוש, על ידי הרדמות חיצוניות של משחות המפחיתות את הכאב של התינוק.
יש לציין שבכיו של התינוק בברית רצוי לפני הקב"ה, ובזוהר מוזכר שזו מעלה גדולה לשמוע את הבכי ולהתפלל על עם ישראל בשעת בכי התינוק.

מזל טוב