איך בודקים כהונה?

השאלה: שלום רב,
אני גרוש והיום אני חי עם גרושה ואנחנו שוקלים להתחתן.
אני יודע שאני מגיע ממשפחה של כהנים (על המצבה של סבי יש את סימן כפות הידיים של הכהנים).
את החתונה הראשונה שלי ערכתי בקפריסין ( אזרחית), אבל עכשיו אני רוצה להתחתן ברבנות.
איך אני יכול לברר האם ברישומי הרבנות אני כתוב ככהן? אייזה גוף בעצם אמור לתת לי את המידע? האם יש רישום מסויים בתעודת הגירושין המעיד על היותי כהן?
אם אינני רשום ככהן ברבנות, האם ניתן להתחתן שם עם זוגתי?
תודה רבה,
דן

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 7:58:53 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כהן בגלל מעלתו איננו יכול להתחתן עם גרושה. בודאי צויין בתעודת הגירושין שלך שאתה כהן כמו כן בכתובה הראשונה ג"כ בד"כ כתוב שאתם כהנים, אתה יכול לגשת לרבנות לבדוק האם אתה כהן לפי המסמכים שבידיהם. (הסבא שמוזכר הוא מצד האב או האם?).
אם לא רשום שאתה כהן יש לפנות לבית הדין במקום מגורך ולבדוק את העניין.