אבא גוי ואמא יהודיה דין הוולד

השאלה: השאלה אישית אז בבקשה לא לפרסם.כבר שאלתי רב והוא ענה אבל אמר שצריך לשאול משהו שמוסמך לפסוק בענינים אלו.אז אם אפשר להפנות השאלה ולהחזיר לי תשובה ודאית.זהו ענין שחשוב לי מאוד לדעת לגבי.
הענין הוא שידוע לי בוודאות שאמי יהודיה ואבי גוי.לפני כן אמי הייתה נשואה ליהודי.אנחנו מדברים על ברית המועצות אז הנישואים והגירושים היו אזרחיים ללא כל קשר לדת ויהדות.
1.האם יש ספק קידושין היות והם חיו ביחד?
2.האם העובדה שאבי גוי פוטר את הבעיה לגבי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 7:46:57 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בך אין פגם ממזרות חלילה (שו"ע אבה"ע סי´ ד סעי´ יט) אמנם כדאי שלא תכירי כהן, מכיוון שיש מחמירים לגבי כהן, וזה יכול לגרום אי נעימות, על כן את יכולה להתחתן עם כל הישראלים הרגילים וכן עם לויים, ולגבי כהנים כדאי לא להכיר.