טיפול בדיקור סיני להורה

השאלה:

אחד מהורי חולה ונתמך בין היתר על ידי טיפול בדיקור סיני שמקל עליו מאד. אני במקצועי מטפלת בדיקור, והוא ביקש ממני שאטפל בו בביתו על מנת שלא יצטרך להתייגע בנסיעות נוספות ובהוצאות רבות לשם קבלת הטיפול. בנוסף, זה תחום שקשה למצוא בו מטפל שתיתן בו אמון וגם חיפוש זה מייגע.
לאור חשיבות הטיפול, שהמטופל מרגיש שמסייע לו ממש ומונע הידרדרות במצבו האם אפשר להתיר לעשות את הטיפול בעצמי? אבהיר לגבי הטיפול: מדובר בדקירה במספר מועט של מחטים דקות מאד מאד, לעיתים רחוקות הדיקור מלווה בכאב, ובמקרה הנ"ל גם
לא סביר שילווה בהוצאת דם.
אשמח לתשובה מפורטת כיוון שהיא עתידה להנחות אותי לאורך השנים גם למקרים נוספים אם לא עלינו יבואו.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

נ"ל שבנתונים בו הצגת את השאלה שקשה עליו התנועה והטיפול מיקל עליו ביותר וכמעט ואין סיכוי להוצאת דם לאביך הדבר מותר. ועם זאת אם יש מי שאינו בן שיכול לעשות זאת כגון שותף וכד' שיש להורה אמון בו עדיף.