שינוי בהשקפה

השאלה: בס"ד
שלום לכבוד הרב,
קודם כל תודה רבה על ההיענות והנכונות לעזור לעמי"ש.
שמי הדר בת 20 בקרוב בע"ה, בחסדי ה´ חזרתי בתשובה לפני קצת פחות משנתיים.
חזרתי בתשובה דרך ארגון חרדי, יש לי רבנית חרדית שמדריכה אותי, ואני הולכת לשיעורי ערב במדרשה חרדית במקום מגוריי..במהלך התשובה הייתה לי התבלטות קשה בין הזרמים השונים ואחרי בירורים עמוקים הנחתי לעניין והחלטתי להתמקד בעבודת ה´ מבלי להיכנס להגדרות..
מטבע הדברים ומאחר והמשכתי ללכת לשיעורים באותו המקום ונשארתי מודרכת ע"י אותה רבנית, מבלי משים לב נכנסתי יותר להשקפה החרדית ולא הרגשתי משהו מוזר בכך.
לפני כשבוע יצאתי לשידוך עם בחור דתי לאומי שלומד בישיבה דתית לאומית, הבחור חזק מאוד מבחינה רוחנית ובפגישה דיברנו לרוב על ענייני השקפה (גם הבחור חוזר בתשובה והייתה לו את אותה התלבטות בתשובה שלו). בפגישה היה נחמד אך החלטנו שהעולמות שונים מדי.הייתי בטוחה בעצמי גם אחרי שחזרתי מהפגישה, אך לאחר יומיים שהדברים שדיברנו עליהם הדהדו בראשי הבנתי שואלי אני לא נמצאת בדרך הנכונה עבורי. העניין הוא שהבנתי כמה השתנתי בזמן שהייתי נתונה להשפעה של חרדים הסובבים אותי, אפשר אפילו לומר שהבחור שימש לי כמעין מראה על מה שהייתי פעם ועל האידאלים והרעיונות שהיו לי בעבודת ה´, אחדות ישראל, קירוב לבבות וקירוב המשיח בע"ה. גיליתי שהדברים הללו נעלמו והרגש קהה מעט. אני לא אומרת שאין את הדברים הללו בעולם החרדי אך הם היו במקום משני לפחות בסביבה שלי. הבנתי כמה ששכחתי שהתקדמות עמי"ש תלויה בי ובטח ובטח שהתקדמותי תלויה בהם! ועכשיו אני לא יודעת לאן הכל נעלם, קשה לי עם הכל ואני מרגישה מתוסכלת. ולכן עכשיו החלטתי לחפש אולי מקום בעל השקפה לאומית יותר (אך בשום פנים ואופן לא פשרני מבחינת הלכה)
עליי לציין שהסיבה שלא נכנסתי לזרם הדתי הלאומי בתחילת התשובה או במהלכה היא מכיוון שבתור בעלת תשובה לא מצאתי מקום ביניהם. כל האנשים שהכרתי מזרם זה היו בעלי מנטליות מושרשת מאוד מהבית והיה לי קשה להטמע בין בנות האולפנא.. ולכן, אבקש שאם תוכל להמליץ לי על מדרשה דתת לאומית היא תהיה לבעלי תשובה- אם יש דבר כזה, אחרת אני בטוחה שזה יקשה עלי.
אגב, עשיתי שנת שירות לאומי.
תודה רבה מראש על תשובתך ועזרתך.
שנה טובה ושבוע מבורך :)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 1:34:10 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ברורים והתלבטויות הם מועילים, בציבור הדתי לאומי ישנם מספר מדרשות. א. מכון אורה בירושלים, ליד מכון מאיר. ב. אורות עציון, גבעת וושינגטון 088511949, לדבר עם אודליה או שרית. אולי יש עוד אולם אינני מכיר.

שהבירורים והליבונים יעברו אצלך על הצד היותר מועיל.

בברכת כתיבה וחתימה טובה