שאלה לגבי תביעות משפטיות

השאלה: שלום. השאלה שלי:
אמר כבוד הרב שמי שפונה לערכאות משפטיות לא זוכה לעולם הבא. אני עובדת במקום שנותן שירות ואם איננו מצליחים לפתור בעייה מסויימת, אנו נאלצים לכתוב תביעות ולהפנות אנשים לבתי משפט, כחלק מהעבודה. האם אני חוטאת בכך? האם עליי להחליף עבודה? אודה לתשובה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 9:46:47 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הנושא מורכב יותר, השאלה האם את פקידה במשרד או מנחה מדיניות. אם הדיונים הם הסכמיים, דהיינו אגודה לתרבות הדיור, שכאן אין הלכות אלא הנהגות שהתקבלו. כמו כן אם זה בין חילונים שאינם שומרית תורה ומצוות יש מקום להקל בכך. על בגלל רבוי הפרטים אין אפשרות לענות, אלא שבאופן עקרוני יש להמליץ תמיד ללכת לדין תורה, או בוררות סתמית, ואם אי אפשר צריך לקבל היתר לשלחוח לערכאות.