עשה לך רב

השאלה: בס״ד
שלום רב,
אני בא מבית מסורתי ואין למשפחתי רב, אני מתחזק מאוד דרך שיעורי תורה בבית הכנסת בו אני מתפלל ודרך לימוד הלכות מספרים. כמו כן, לפני 3 חודשים הכרתי בחורה שחזרה בתשובה לפני 3 שנים והיא מאוד חזקה בתשובה. אנו מעוניינים להתארס ולהתחתן כדי לא למשוך סתם את הקשר, אך היא אמרה לי שהיא לא יכולה להתחתן איתי עד שלא יהיה לי רב כיוון שכל זוג זקוק לרב- להדרכה. אני מעוניין מאוד לעשות לעצמי רב, אך אני קצין בצבא ואני יוצא פעם בשבועיים הביתה. איך אני יכול לבחור לעצמי רב שאני אתחבר אליו, מוקדם ככל האפשר?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 9:00:10 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

"עשה לך רב" הוא כלל חשוב שמקל על ספקות בחיים. כיצד עושים רב? זו שאלה שתלויה בהרבה רגשות וקשר בין בני אדם, ועל כן אם אתה יכול למצוא רב שיהיה מוכן לשמוע אותך ואותה, לייעץ לכם כיצד להתקדם, אפשר לעשות לפעמים רב לנושא מסויים ורב אחר לנושאים אחרים. אולי יש לך רב צבאי קרוב אליך, שיכול לסייע בידך, וכמו כן אם אפשר לעשות רב באזור מגורך כדי שבימים שאתה לא נמצא בצבא יהיה לך עם מי להתייעץ, וכן לאשתך לעתיד (שאיננה בצבא) יהיה עם מי להתייעץ. בימינו עם התקדמות הטכנולוגיה הקשר האלחוטי זמין הרבה יותר, ועל כן אפשר לייצור קשרים אפילו כשלא נמצאים ליד, אבל כדאי תמיד שיהיה גם רב באזור המגורים כדי להתייעץ עמו בשבתות.

בהצלחה