נדרים

השאלה: הייתי עצבנית על בעלי ואמרתי לו בקול שאני נודרת נדר שלא לבוא אליו באוטובוס
האם אני צריכה לעשות התרת נדרים?
ואם כן אז איך אני עושה את זה אין לי מושג למי ליפנות

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 9:21:09 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. עצבנות היא מדה שיש להמנע ממנה כפי מה שאפשר, ולהתרחק ממנה עד הקצה השני, לבל יפול אדם בעצבנות ואחד הדברים שאדם נמדד הוא בכעסו, כיצד הוא שולט על דעתו ומחשבתו. ועל כן התיקון הראשון שצריך לעשות הוא ללמוד על שלילת העצבנות מכל וכל. (הנושא צריך לימוד עמוק בדברי חז"ל וכן אפילו מאנשי מקצוע, לא בסיסמאות).
ב. הגמרא אומרת שטוב שלא תדור משתדור, והנודר כאילו בונה במה, והמקיים כאילו מקריב עליה קרבן. על כן חז"ל הדריכו אותנו להזהר בתכלית הזהירות בנדרים, ועל כן יש לפנות לצד השני, ולעולם לא לידור נדרים, ובכל מקרה לומר שהדבר הוא בלי נדר.
ג. כדאי לעשות התרת נדרים למקרה כזה, על ידי סיפור המעשה לאחד החכמים והוא יצרף עמו שניים נוספים, וביחד יתירו את הנדר.

שבת שלום