משכב זכר

השאלה: לרבני מכון התורה שלום .

השבוע היה לי שיחה עם חברים לעבודה לגבי מה נקרא משכב זכר .חלקם טענו שמשכב זכר זה כולל הכל במגע בדיוק כמו שנהוג עם אישה. וחלק טענו שאם יש רק נגיעות הדדיות עם זרע לבטלה זה לא נקרא משכב זכר כי לא בוצע אקט מלא
האם באמת יש הבדל ? בין משכב זכר לבין זרע לבטלה במקרה זה .
כולם הסכימו שאלו חטאים חמורים וקשים אבל עדיין נשמח לתשובה .
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 9:13:53 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הרמב"ם (הל´ אסורי ביאה פ,א הי"ד) מגדיר מהו משכב זכור, שהוא כדרך הביאה בנשים, לעניין הוצאת זרע לבטלה עיין אסורי ביאה פכ"א הי"ח-כד.
בכל אופן נראה שאין זה נושא שצריך לעסוק בו בעבודה, אלא בצנעה וברור מתוך המקורות.