מעשן

השאלה:

בס"ד
אני איני מעשן ,מידי פעם הייתי חוטא ומעשן סיגרעה אחת או שנים.
לפני כחדשיים לקחתי על עצמי להפסיק לגמרי לעשן וציינתי "בלי נדר".
בתקופה האחרונה אני נמצא בתקופה לחוצה מאד ואני יודע שבמצב כזה העישון (כאמור סיגריה ספורות) מטיב את הרגשתי.
איך עלי לנהוג
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 9:16:37 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אסור לעשן מעיקר הדין, כך שאין מקום להתיר אפילו לזמן, כפי שנפסק בהלכה שאדם שנדר נדר הלכתי אין לעשות לו התרה, מכיוון שעל פי הלכה מחוייב לעשות. כן גם בנידון שלך אסור לעשן בכל מקרה. כדאי לבדוק האם יש תחליפים מסוימים (מסטיקים, סוכריות וכו´).

בהצלחה רבה בבחינות