חתונה של קרוב משפחה

השאלה: שלום יש לי בן דוד שאמור להתחתן בקרוב כבר נמנעתי מכמה וכמה אירועים אבל כאן לא נותרת לי ברירה כי אנחנו חברים מילדות, לפני שחזרתי בתשובה הייתי מוחצן מאוד כיצד עלי לנהוג בעת החתונה ? מודה מאוד על העזרה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 9:01:59 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לא ברורה השאלה, האם הכוונה לאכילה או לריקודים. על כן אכתוב רק את העיקרון שיש ללכת לשמח חתן וכלה, אפילו שאינם שומרי תו"מ. לעניין אכילה אפשר להסתדר בלא אכילה, או אכילת דברים שאין בהם בעיות כגון: פירות ירקות (ולהפריש תרו"מ). לעניין אם יש בעיות ב"היזק ראיה" כאן הדבר מסובך יותר ונראה שיש להשתדל להיות במקום שאין בו היזק ראיה, ברור שאין להתיר רקודים מעורבים וכדו´.

העקרון הוא לנהוג בחכמה ולא לבוא לידי מריבה וקפידה זה על זה.