חור שני והדרכה

השאלה: שלום.
רציתי לשאול לגבי חור ושני ביחד עם הדרכה.
אני חושבת לעשות חור שני,ומצד שני אני נכנסת לשלב של הדרכה[בין עם חילוניות ובין עם דתיות..]רציתי לדעת האם רואי לעשות בשלב כזה-אולי זה דוגמא אישית[השאלה אם זו דוגמא רעה או לא-הרי מותר בהלכה],לפני שאני נכנסת להדרכה,או לחכות לאחרי ההדרכה. אשמח מאוד לקבל תשובה!
בתודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 9:27:37 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הכל תלוי בחברה שאת נמצאת בה. חור שני איננו אסור או מותר, אלא דרך התנהגות ואם היא יוצאת דופן אין ראוי לעשותה, אם זו הנורמה אין בכך קלקול. על כן השאלה מאד מה החברה שבה את חיה. כמו כן כמדריכה את צריכה להיות דוגמא, ואם חלק מהחניכות מרגישות לא נוח עם חור שני (בגלל חנוך בבית, אולפנא או כל סיבה אחרת) כדאי לדחות ולא לפגוע ברגשות שלהן.

גמר טוב