התרת נדר

השאלה: שלום,
היום נדרתי נדר בפני אמא שלי עקב עצבים מרובים והרגשת קיפוח מצידה.
נדרתי נדר שאני לא אדבר איתה שבועיים במידה ומשהו שאני יודעת שיקרה-יקרה.
שטות מוחלטת כי הרי אני יודעת שגם עם כל הכעס שאני ארגיש כלפייה אסור לי להתנהג ככה כי היא אמא שלי וזה פשוט נפלט לי מהפה וגם אני לא יודעת אם אני אצליח לא לדבר איתה שבועיים.
מה אני יכולה לעשות כדי להתיר את הנדר כמה שיותר מהר אני מרגישה ממש רע עם עצמי.
מקווה שתענו לי מהר תודה רבה נופר.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 9:50:25 PM
בס"ד

שלום רב

ספק רב אם הנדר חל כלל, בכל אופן כדי לצאת ידי כל הספקות כדאי לגשת לרב שיביא שלשה אנשים ויעשו לך התרת נדרים (דבר פשוט מאוד), ואז הנדרים מותרים לך.