הדרכה לחיים

השאלה: כמה שאלות :
א) האם מותר לי לעשות לי רב (מלשון עשה לך רב) אחרי שאני בודק מה הדעה שלו בנושא מסויים(למשל לחפש רב שמתיר ללכת לחתונות שהישיבה בהם מעורבת וכו´)?
ב) אם שאלתי רב שאלה מסויימת ומראש כבר החלטתי שלא בטוח שאני ילך לפי התשובה שלו, אני חייב ללכת כמוהו כל החיים?
ג) האם צריך לעשות התרת נדרים כשמחליפים רב ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 10:02:33 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אם הרב הוא אורתודוכסי שומר תורה ומצוות אפשר ללכת לפי פסיקותיו, ובלבד שאתה הולך אחריו בכל הדברים, דהיינו לא חלק כך וחלק כך. אלא ללכת אחרי פסיקותיו.
ב. אם הרב אסר אין אפשרות להתיר, אלא א"כ אמרת לרב אחר שהראשון כבר אסר לך את הדבר.
ג. אם נהגת מנהג טוב ג´ פעמים יש לעשות התרת נדרים, לא על הרב אלא על המעשה המסויים שעשית.