בחירת שם לתינוק

השאלה: בשעה טובה, נולד תינוק לאילנית חן בת מזל לוי (בדיחי) וערן חן (חדד) בן זהבה חן.
התינוק נולד בתשעה באב 20.7.2010 בשעה 18:17. ההורים מתלבטים בין שני שמות, האם לקרוא לתינוק יואב או יאיר ? מה מתאים יותר, ומדוע?.
פרטים נוספים:
אימו נולדה 29.12.1972, אביו נולד 11.8.1974, אחיו נועם נולד 23.11.2006, ואחותו הילה נולדה 5.7.2008.
תודה רבה על העזרה בהחלטה חשובה מעין זו.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 9:34:53 PM
בס"ד

לשום וברכת ד´

מזל טוב

השם הוא לפי מה שההורים רוצים ומרגישים אליו קשר, ועל גבי זה הם רוצים לחנך את הילד. כל התאריכים אין להם משמעות. על כן ההורים צריכים לשבת בינם לבין עצמם וללמוד את משמעות השם יואב שהיה שר צבא דוד, ויאיר שהוא מאיר לעולם, והיה מאיר בבתי כנסיות ובתי מדרשות, ומה שהם מקושרים אליו יותר הוא השם שיבחרו, ואי"ה הרך הנולד יגלה את האור האמיתי.