אוננות

השאלה: שלום,
סליחה מראש על חוסר הצניעות שבשאלתי.

אני כבר לגמרי לא מאונן מזה כשנה.
עם זאת, לעיתים במסגרת יחסי מין עם אשתי, יוצא שהיא מאוננת לי, או שאני מאונן והיד שלה על היד שלי. לרוב ללא שפיכת זרע, למרות שלעיתים רחוקות מאוד אנו כן מכוונים לכך שתהיה שפיכת זרע (וזאת במועדים שבהם היה אסור לנו לקיים יחסי מין מסיבות רפואיות)

האם מותרת אוננות שאשתי מבצעת בי?
האם מותר בכלל מגע של האשה באיבר המין הזכרי?
האם מה שחשוב הוא האם הייתה פליטת זרע?
האם במקרה שאסור לנו לקיים יחסים מסיבות רפואיות, מותר שהיא תבצע בי אוננות עם שפיכת זרע?

אודה לתשובתך

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 10:30:10 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אוננות שהיא אסורה (לדעות מסוימות מהתורה) היא כשהיא מוציאה שכבת זרע. אולם גם עצם ההקשאה נאסרה מדין "ונשמרתם מכל דבר רע" "ולא תתרו אחרי עינכם".
ב. מותר לאשה לגעת באיש בכל מקום כשיש צורך בדבר.
ג. בעיות רפואיות דורשות הדרכה פרטית ונקודית לפי המקרה והזמן.