2 נושאים שונים

השאלה: 1 .אם בנות יכולות ללבוש מכנסיים ארוכות ? במקום חצאית ג´ינס וכו´
2.למה התורה והגמרא תופסות את האישה כנחותה ואף מקניטות אותה במילים קנטרניות ובכינויי גנאי . ("בגמרא :משתנות כבהמות, ברוך שלא עשני אישה")

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 10:13:28 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לכתחילה אין ללבוש מכנסיים, בודאי לא צמודות, אבל כיוון שנתת דבריך לשעורין, נראה שאין ללבוש מכנסים אלא אם יש מעליהם חצאית.
הנושא רחב, אולם בחז"ל אנו מוצאים שלאישה יש בינה יתרה, ואברהם היה טפל לשרה בנביאות, כך שיש בחז"ל את כל הפתמים והמדרשים, וצריך לדעת את האמת ביחס של חז"ל, לא מתוך קטעים וחלקי משפטים, יש על כך ספרות נרחבת על גודל מעלת האשה בתחומים מסוימים (רגש, אינטואיטיביות), כשם שלגבר יש מעמד חשוב יותר בנושאים מסויימים (כח, שכל). על כן כדאי ללמוד את הספרים האשה וחנוכה, האשה והיהדות. אפשר גם לעיין בעולת ראיה (ח"א בברכת שעשני כרצונו) שמרחיב להסביר את ההבדלים בין המינים, בלא זלזול ויחס מאיר.

חג שמח