רעיית צאן

השאלה: שלום רב,
אני ממש רוצה לרעות צאן(חלום של הרבה זמן!!!!!), ולעבוד בדיר עם כבשים, בצורה מלאה: חליבה,האכלה,רעיה,באופן אינטנסיבי.
אבל אבא שלי אמר לי שזה לא מקצוע שראוי לבנות,אלא מקצוע שמבזה אותן.ושדעת ההלכה אינה נוחה מכך מבחינת הצניעות.הוא לא הסביר לי יותר מיזה..
אשמח לדעת אם יש בעיה עם זה, ובמידה שיש, מהי.

תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 9:08:34 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אנו מוצאים שהיו רועות צאן חשבות בעם ישראל, רחל, לאה, בנות יתרו. הקב"ה בחר את מנהיגיו תמיד מאחרי הצאן (משה, דוד). בכל אופן דברי אביך כנראה שכוונתו היא שכאשר בת הולכת למרעה לבד הדבר מסוכן מבחינת צניעות, וכפי שחז"ל דרשו על כל הרועות שהיו במואב, ולא כל אחת היא רחל, לכן יש חששות גדולים של רעיית צאן לבד במרעה מרוחק. על כן אם אפשר לרעות בצאן מספר בנות אולי לא כל יום אלא פעם בתקופה, ובכך גם תשמר צניעות הבת ומאידך לא יאבד חלומך אודות רעיית צאן.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלן