הבאת ילדים למקום שנשים רוקדות

השאלה: 1. עד איזה גיל מותר לילד להיות עם אמו בעזרת נשים, באירוע בו רוקדות הנשים? 2. האם לילד שיש בעיות תקשורת, מוגדר על רצף האוטיזם אך בצורה קלה, הוא מתפקד ברמה טובה. יש הקלה להיות עם אמו בעזרת הנשים, על אף שהנשים רוקדות שם? (הילד בן 7.5 שנים) תודה רבה!

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | ט"ז טבת תשפ"ב 15:10

ב"ה ט"ז טבת שנת השבע ה'תשפ"ב

שלום וברכה וכל טוב

ויישר כח על השאלה

בתחום של הצניעות שבין בנים ובנות, אין גיל אחיד שבו צריך להקפיד והדבר משתנה מנושא לנושא. שאמנם בחלק מהנושאים מקילים עד גיל תשע. כגון לימוד מורה בפני ילדים קטנים בבית הספר שניתן להקל עד גיל תשע.

אך בדברים אחרים שבתחום הצניעות כמו לראות נשים רוקדות, מקילים רק בגיל קטן יותר, כשהילדים עדיין לא הגיעו לגיל חינוך, שלעניין זה מדובר על גיל 6 לכל היותר.

לכן כאשר מדובר בילד שהגיע לגיל  7.5, אין זה ראוי מבחינה חינוכית להביא אותו לעזרת הנשים בזמן שהנשים רוקדות שם.

חשוב לציין שהדבר נכון גם לילד ה"מוגדר על רצף האוטיזם", ובוודאי אם מדובר באוטוזים קל. כיוון שיכולת ההבנה של ילד כזה יכולה להיות כמו של ילד רגיל בן גילו ולעתים אף יותר מילד בן גילו. שתזכו לראות ממנו נחת גדולה, בהצלחה גדולה ובבריאות מרובה.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב