ערלה וכלאים

השאלה:

1. האם נטיעת עץ בט"ו באב עצמו הינה ספיקה לענין חישוב שנת ערלה. או שרק נטיעות עד י"ד באב יגרמו למקצת השנה להחשב כשנה. 2. לענין דיני כלאיים מה המרחק המינימאלי בין שתיל גפן בודד לבין עץ תאנה (והאם יש השפעה לכך שענפי התאנה יהיו מעל הגפן? וכן המרחק המינמאלי בין שתיל גפן בודד לבין שיחי תבלין (נענע וכד')

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ט"ו אב תשע"ז 13:11

שלום וברכה

1. נטיעה עד ט"ו באב , כולל ט"ו באב, נחשבת כשנה ראשונה לשמיטה. אם העץ נמצא בגוש והגוש לא התפורר בשתילה, ניתן לחשב עד כ"ט באב כשנה ראשונה.

2. בין עץ תאנה לגפן אין צורך בהרחקה. מותר שענפי התאנה יהיו מעל הגפן.

3. בין גפן בודדת לבין נענע יש להרחיק 6 טפחים (48 ס"מ) מהגזע של הגפן. וכן יש להקפיד שלא יהיו ענפי גפן מעל הנענע.

בברכת התורה

מוטי שומרון