תרו"מ על יין שנעשה מענבי יין של היתר מכירה?

השאלה: איך מעשרים יין. קניתי ענבי יין בשנת השמיטה עם היתר מכירה איך אני אמור לעשר את היין ואיזה מעשר. בכבוד ותודה אבנר

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ז ניסן תשע"ו 23:05

בס"ד

שלום

יש להפריש תרו"מ כרגיל ולהפריש גם מעשר שני וגם מעשר עני על תנאי (אם צריך מעשר שני הרי מעשר שני בדרומו ואם צריך מעשר עני הרי מעשר עני בדומו) ולחלל את המעשר השני וכל זה בלי ברכות כלל כמו כן אין חובת נתינה מעשר ראשון ללוי . וזאת משום שיש דעות שפירות שאינם קדושים בקדושת שביעית וגדלו בשמיטה אין חיוב מעשרות כלל בשנת השמטה. וכן אם יש חיוב ,לא ברור מה מפרישים בשנה זו מעשר שני או מעשר עני,  ולכן מפרישים תרו"מ בלא ברכות.