תבלינים

השאלה: הרב נשאל על נענע שכן אוכלים וענה בכלל על שיבא שלא אוכלים. זאת השאלה המקורית: קיבלתי מאימי שתחי’ עלי נענע, שיבא ולואיזה המשמשים להכנת תה ולא אוכלים אותם. העלים גודלו בגינה שבביתה. 1. האם צריך להפריש מעשרות מהם?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט"ז טבת תשפ"ד 13:37

בס"ד

שלום וברכה

א. תבלינים פטורים מתרו"מ. אבל אם מגדלים תבלינים לצורך אכילה או תבלין יש המצריכים  להפריש ללא ברכה.

ב. נענע יש רבים שאוכלים - יש להפריש, אפילו אם האדם הפרטי משתמש רק כתבלין.

ג. שיבא - לכו"א לא נאכל פטור מהפרשה (אלא א"כ מגדלים במיוחד לתבלין).

ד. לואיזה - שם כולל למספר דברים. בד"כ הכוונה לימונית - לא נאכל, לרוב הפוסקים פטור מתרו"מ אלא לדעות המחייבות להפריש בלא ברכה אם מגדלים לתה.