התשובה
ברור שכל מה שמקבל אורח הופך להיות שלו וקניינו ולכן יכול להפריש ממה שאדם אוכל על פירותיו. אולם שאלתך היא לגבי שאר האנשים שיבואו ויאכלו בעתיד האם יש לומר שבעה"ב נתן רשות להפריש בעבורם. אמנם תלוי הרבה כיצד המפעל מתנהג, אם המפעל ובעליו בד"כ מעוניינים להטיב עם הפועלים ולא להכשילם באכילות אסורות, דואג שיגיע רק אוכל כשר (שהוא מבזבז מעט יותר מכספו עבור כך), נראה שאפשר להגדיר זאת כנתינת רשות להפריש (כמות מועטת) כדי שלא יאכלו איסורים. אמנם מכיוון שבעל המפעל צריך שיהא מודע לכך שבכך הוא מקיים מצוות הפרשה, נראה לי שיש להודיע לבעלי המפעל שאתה מפריש עבור כולם, ואז הדבר יהא חלק מבחינה הלכתית.
בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי