ענבים שלא הבשילו

השאלה: שלום לרב! להורי יש עץ ענבים בחצר,ואימי קוטפת מהענבים לפני שהבשילו ועושה מה רוטב חמוץ לאוכל.האם מפרישים תרומות? ובכלל האם מפרישים מפירות שלא הבשילו. תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ח' סיון תשע"ו 0:22

בס"ד

שלום וברכת ד'

הענבים נלקטים בשלב שהם לפני הבשלה גמורה, אבל הם כבר הגיעו לשלב של עונת המעשרות. כפי שהרמב"ם מעשר פ"ב ה"ה כתב שהענבים משעה שיראה החרצן שלהם מבחוץ הם נחשבים כאילו הגיעו לעונת המעשרות, ועל כן נראה שהענבים בשאלה שלפנינו הם ענבים שהגיעו לעונת המעשרות אלא שלא הגיעו להבשלה גמורה. (אם הם בשלב מוקדם יותר שאינם ראויים כלל - נא לציין). בענבים שהגיעו לעונת המעשרות אנו פוסקים שיש חובת הפרשה אם אוכל בצורה קבועה (לפי התאור בשאלה אמנם הדיון הוא על אכילת קבע). על כן נראה שיש להפריש בברכה בענבים אלו.