עומר בשדה קצורה

השאלה: ב"ה שלום כבוד הרב מוטי שומרון האם חז"ל קבעו מה השיעור של נזק מליסטים ו.... שממנו אני לא חייב להשאיר עומר ? דברים פרק כד יט כִּי תִקְצר קְצִירְךָ בְשָׂדֶךָ וְשָׁכַחְתָּ עמֶר בַּשָּׂדֶה לֹא תָשׁוּב לְקַחְתּוֹ לַגֵּר לַיָּתוֹם וְלָאַלְמָנָה יִהְיֶה לְמַעַן יְבָרֶכְךָ ה' אֱ-לֹהֶיךָ בְּכל מַעֲשֵׂה יָדֶיךָ תורה תמימה כי תקצר - - פרט לשקצרוהו לסטים כרסמוהו נמלים, שברתו הרוח או בהמה (שאז לא חייב להשאיר עומר ) [ספרי]: תודה משה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט"ז אייר תשע"ז 10:02

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין מרחק משדה, אלא כפי שכתב הרמב"ם (מתנו"ע פ"ב ה"ד): שדה שקצרוה גוים לעצמן או קצרוה לסטים או קרסמוה נמלים או שברת הרוח או בהמה הרי זו פטורה מן הפאה, שחובת הפאה בקמה". כל מה שהגויים קצרו אפילו שהיא הייתה בקמה והתחייבה בעומר אם קצרוה כל הנקצר פטור מעומר. מה שלא נקצר חייב בעומרים (אם יש כמות של שדה).