ניכוש שעורי-בר סמוך לגפנים

השאלה: לגבי מנוי אוצר הארץ. 1. אני חושב ששאלתי זאת בעבר, אך רוצה לוודא זאת. אני רווק מבוגר שחי עם הורי ועושה מנוי אצל אוצר הארץ. בכוונתי שכל המשפחה שגרה איתי תוכל להשתמש במנוי זה, בייחוד עבור הגינה שיש לנו. האם המנוי שאני עושה תקף עבור כל מי שאני גר עימו? 2. קשה מאוד לנקש את כל שעורי הבר שגדלים ליד הגפנים(דבר זה אני רואה בגינה הפרטית וגם בכרמים מסחריים), אך ברור לכולם שזה אינו לשם שימוש. האם מספיק ניקוש לא יסודי עבור צמחי הבר בשעה שזה ברור שזה איננו מכוון?

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | י"ג סיון תשע"ח 11:39

ב"ה

שלום וברכה

בתשובה לשאלותיך:

א. אכן המנוי שאתה עושה תקף לבני משפחתך שאתה גר איתם.

ב. אדם שמנכש את השעורים הסמוכות לגפנים כפי יכולותו בצורה סבירה, מוכיח שאכן אינו רוצה בקיומן, ולכן אף נשארו מעט שעורים זה מוכיח שהוא אינו רוצה בקיומן, ולכן מה שנשאר אינו אוסר את הכרם.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב