נוסח הפרשה בלא ברכה

השאלה:

שלום הרב, בהמשך לשאלתי משבוע שעבר, העמיתה מהעבודה אמרה שהרוזמרין גדל בביתה הפרטי, ולאף אחד אין רשות להיכנס אליו, כלומר הוא אינו גדל הפקר, ואם כך עולה השאלה כיצד מפרישים תרומות ומעשרות ללא ברכה על עשבי תיבול?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"א חשוון תשפ"ד 15:10

בס"ד

שלום וברכה

כבר כתבתי בתשובה הקודמת שאומרים את הנוסח (נמצא בסדורים, יש במכון התורה והארץ ועוד) של הפרשת תרומות ומעשרות רק לא אומרים את הברכות שמופיעות בסידור ובנוסח, אבל כל ההפרשה אותו הדבר כמו כל הפרשה תרומות ומעשרות. אפשר להעזר באתר של מכון התורה והארץ.