משמעות ההצטרפות לבית האוצר

השאלה: ברצוני לשאול האם ע"י הצטרפות לבית האוצר, מתקיימים הדברים הבאים: 1. לא אצטרך לייחד מטבע לחילול מעשר שני ואוכל לסמוך על זה בנוסח ההפרשה. 2. לא אצטרך למסור ללוי\לעני את המעשר הראשון\מעשר עני ז"א כל הפירות והירקות יהיו שלי. אודה על תשובותיכם

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ו אלול תשע"ז 9:13

אכ ן כן

1. יש לך מטבע מיוחדת לך הנמצאת המכון, שעליה אתה יכול לחלל מעשר שני ונטע רבעי.

2. אכן פירות המעשר ראשון ומעשר עני בסוף התהליך נשארים אצלך , אך הלכתית הואיל ויש לך הסכם הלואה עם לוי /עני, הרי בשעה שקראת לפירות שם מעשר ראשון או עני ,זכה בזה הלוי או העני וקניינית הם שייכים לללוי או לעני, וקיימת בזה מצוות נתינה. ועכשיו הלוי או העני מעבירים את הפירות הללו ששיכים להם כפרעון הלוואה . ולכן בפועל הפירות נשארים אצלך.