מעשרות בסביבות בית שאן

השאלה: שלום לכבוד הרב. אבא שלי בעל סופר בבית שאן ואת מרבית סחורתו מקבל מעושרת מלבד רק מלפפונים ועגבניות שהוא מפריש בעצמו. המלפפונים והעגבניות גדלו בשדה סמוכה לבית שאן. אבי מפריש תרומה גדולה ותרומת מעשר בלי ברכה. האם עליו לתת גם מעשר ראשון ללוי ומעשר עני? או שיש כאן שוני בגלל עניין העיר בית שאן וכו'? תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"א שבט תשפ"ד 12:30

בס"ד

שלום וברכה

בגלל הספק יש להפריש מעשר ראשון אבל אין חובת נתינה ללוי. אבל נראה שמעשר עני יש לתת מכיוון שבמעשר עני נאמר "צדק משלך ותן לו" ועל כן ראוי לתת לעני את המעשר עני בשנה השלישית.