מעשרות

השאלה: שלום רב - איך לנהוג אחרי שקוטפים לימונים בחצר בית במושב, לפני אכילתם, נהגתי להרים מטבע ולאמר ,- אני מעשרת על הלימונים. -כנ'ל עם עשבי ושיחי טיבול? קטיף לנהוג כאשר מקבלים פירות או ירקות ואין יודעים מה המקור, ונשאלת שאלה זאת בשבת? - האים מותר לי לגזום ולדלל ענפים של עצי פרי ונוי? אינני מעוניינת להעזר בגוי. - האים ניתן לרכוש חוברת עזר מהמכון? בברכה ורב תודות.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ז' אייר תשע"ז 13:19

שלום וברכה !

לגבי הפרשת תרומות ומעשרות בלימון. צריך להפריש לפי ההלכה.

אני מציע לך לפנות למכון התורה והארץ בטל. 086847325 ולרכוש את הספר "הלכות הארץ" וגם לעשות מנוי בקרן הפרשת תרומות ומעשרות של המכון הנקרא "בית האוצר".

פרטי ההלכות רבים וחשוב ללמוד אותם ולהפריש כראוי. לקחת פירות ולומר: "אני מעשרת את הלימונים" זו אינה הפרשה כנדרש.

אשריך שיש לך פירות משלך, ובכך תוכלי לזכות להפריש תרומות ומעשרות כדת וכדין לאחר שתלמדי את הנושא בספר.

נשמח לעזור .

בהצלחה

מוטי שומרון