שימוש בכספי מעשר לצורך אישי בריאותי של בעל המעשר עצמו

השאלה: שלום רב,
אני בת 30 נשואה מזה שנה. אני ובעלי רוצים ומתפללים להרחיב את משפחתינו ולהביא בעזרת השם הרבה ילדים לעולם.
בגלל שאני ובעלי בעלי עודף משקל די גדול -אני 30 קילו ובעלי גם לפחות 20 קילו, מומלץ לנו להוריד במשקל.
אנו אנשים שזקוקים למשמעת ותמיכה, והפתרון הטוב ביותר הוא קבוצה- כי לבד אנו לא יכולים, לאחר הרבה ניסיונות במיוחד שלי.
שאלתי היא כזו- אנו זוג צעיר שנינו עובדים, מתפרנסים תודה לאל ומעשרים כספים. אנו לא יכולים לממן עלויות שוטפות של קבוצת דיאטה, מדובר בחיוב על בסיס חודשי ורציתי לשאול האם יש אפשרות להשתמש בכספי המעשר לשם כך. זה כמובן רק שאלה, אני חס וחלילה לא רוצה לעשות משהו אסור. בכל מקרה הכוונה היא שלא כל המעשר ילך למטרה זו - ברור שלא, אלא סכום שינוע בין 20% ל50% תלוי בהכנסות שלנו כל חודש שאינן קבועות. ואם לא קבוע אז לפחות לפרק זמן כלשהו.
אשמח לקבל תשובתכם תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 2:19:20 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ההוצאות הנידונות הן לבריאות. אמנם אין להשתמש במעשר כספים לרפואה פרטית כיוון שמעשר כספים ניתן לטובת הציבור, אבל אם בגלל הרפואה לא ישאר לכם כסף למעשרות אפשר להקל ולתת רק צדקה ולא את כל המעשר.