מעשר כספים

השאלה:

שלום,
יש לי מס´ שאלות לגבי מעשר:
מהיכן בדיוק החיוב הזה- האם זה מהתורה/ מדרבנן?
רציתי לדעת האם כל אחד בכל שלב בחיים מחוייב בתרומת מעשר?
מתוך מה אמור להינתן המעשר- האם מהמשכורת או רק מהרווחים (כלומר לאחר ההוצאות)?
בעלי כרגע בצבא ואני סטודנטית, המשכורת שלנו לא גבוהה במיוחד אך מספיקה לנו כרגע. האם אנחנו מחויבים לתת מעשר?
תודה רבה מראש!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 2:05:39 AM

בס"ד

שלום וברכת ד´

אני מבין שהשאלה היא לגבי מעשר כספים.
א. מעשר כספים נחלקו הפוסקים האם הוא מדברי תורה, מדברי חכמים או הוא מנהג של מצוה. רוב האחרונים נוטים לומר שהוא מנהג של מצוה.
ב. חובת מעשר כספים הוא מכל כסף שמגיע כסחורה או משכורת או אפילו במתנה של כסף (חתונה או חלילה ירושה וכדו´).
ג. המעשר הוא מהמשכורת בלא ניכוי הוצאות שונות.
ד. מי שנתינת מעשר גורמת לו למינוס בבנק, וממילא נצרך, איננו חייב לתת מעשר עני, אלא א"כ כבר התרגל בכך ואז חייב מדיני נדרים.