מעשר

השאלה: שאלה לגבי מעשר: אני אם חד הורית לשלושה ילדים המתפרנסת כסוכנת עצמאית במשרד תיווך, אין לי משכורת קבועה אלא אני מקבלת אחוזים לפי עסקאות שאנ מבצעת.
שאלתי: כמה מעשר אני צריכה לתת מכל עסקה שאני סוגרת ואיך אני מחשבת את זה.
האם בגלל שאני מפרנסת לבדי את ילדיי אני יכולה להוריד משכר המעשר? (לעיתים קצת קשה לי לשלם את כל המעשר במלואו).

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 1:37:30 AM

בס"ד

שלום וברכת ד´

יהי רצון שישלח לך הקב"ה פרנסה בעין טובה.
לגבי המעשר אלו שמפרישים אותו נותנים מכל עסקה 10% מהרווח באותה עסקה. ועם את מקבלת לפי אחוזים א"כ גם המעשר הוא 10% מהרווחים שלך. אדם שלא גומר את החודש איננו מחוייב לתת מעשר כספים, אלא לתת צדקה, ועל כן אם מאד קשה הדבר אפשר לעשות התרת נדרים ולתת פחות מעשירית, אולם כבר הבטיח הקב"ה "בחנוני נא בזאת", שבמעשר כספים עשר בשביל שתתעשר.