מכירי לוי

השאלה:

שלום! אני מנוי על בית האוצר, ובדרך כלל מעשר כמויות קטנות מאוד. השנה נתברכנו בכמות גדולה יותר של ירקות בגינה, ורציתי להעביר את המעשר הראשון בפועל ללוי. האם למרות שאני מנוי לבית האוצר וסומך בדרך כלל על "מכירי לויה", אני יכול מדי פעם לשמור את המעשר הראשון לנתינה ללוי בפועל?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ג אלול תשפ"ג 6:57

בס"ד

שלום וברכה

מכיון שזכייתו של הלוי היא בגלל מכירי לויה שכל הלויים האחרים מתיאשים מהמתנות אי אפשר להעביר ללוי אחר את המעשר ראשון שבכך מתבטל למעשה דין מכירי לויה.