מה עושים עם המטבע הביתית לחילול מעשר שני

השאלה:

מה עושים עם המטבע הביתית לחילול מעשר שני לאחר שכבר יש מנוי על קרן המעשרות של מכון התורה? תודה רבה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט' אייר תשע"ו 10:52

שלום

את המטבע שיש בו קדושת מעשר שני יש לבער. דהינו לקלקל אותו. כמו כן כמו כן אפשר לחלל את המטבע על סוכר בשווי פרוטה (כיום כ7 אגורות) דהינו לומר "הרי קדושת מעשר שני ונטע רבעי  שבמטבע מחולל על סוכר זה", ואזי המטבע יוצא לחולין ואת הסוכר יש לשפוך בכיור ולא להנות ממנו.

ביעור זה יש לעשות לא יאוחר מפסח שנה רביעית לשמיטה, אך אפשר לעשות זה גם מיד, ע"מ שלא שלא יהיה ברשותך מטבע קדוש ולא תבואי ח"ו לידי מכשלה שמשהו ישתמש בו.