חילול קדושת מעשר שני במטבע שבבית הפרטי

השאלה: יש לי מטבע שכבר חיללתי עליו בעבר תרומות ומעשרות. האם אפשר להרשם לאוצר הארץ ובכך לבטל את קדושת המטבע שברשותי, ובמקביל גם לחלל בעתיד תרומות ומעשרות?

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | י"ב אייר תשפ"ד 21:50

ב"ה אור לי"ג אייר ה'תשפ"ד כ"ח למטמוני"ם

שלום וברכה

בתשובה לשאלתך, האם כאשר ברשותך מטבע לחילול מעשר שני ואתה רוצה לעשות מנוי לקרן 'בית האוצר', האם אתה יכול לבטל אותה בשעה שאתה נעשה מנוי?

תשובה: אם ברשותך מטבע לחילול מעשר שני בביתך, ואתה מעוניין להצטרף ל'בית האוצר', כבר אינך זקוק להשאיר בביתך מטבע לחילול מעשר שני, אך היא אינה מתבטלת מאליה. כי לשם כך אתה צריך לחלל את קדושת המעשר שני שקיימת בה מחילולים קודמים..

הדרך המרווחת ביותר מבחינה הלכתית היא, לחלל את המטבע הקדושה בקדושת מעשר שני שברשותך, על סוכר. כלומר, לקחת סוכר בשווי של לכל הפחות כ 10 אג' אפשר גם בשווי קצת יותר, להניח אותו בכוס, ולומר:

"המעשר שני שיש במטבע שבביתי בתוספת רבע מערכו, מחולל על הסוכר שיש לפניי".

לאחר מכן תשפוך את הסוכר לכיור נקי (כדי לא לבזות את הסוכר שנתקדש בקדושת מעשר שני) ולהמיס אותו מיד מתחת לזרם המים מהברז,  בכדי שלא יבואו להשתמש בו.

 בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב